torsdag

NEI NÅ ALTSÅ VOL. II: MÅTTE SYSTEMET TA SEG EN BOLLE.

Siden jeg kom tilbake til Tromsø, har jeg vært i ventemodus. Ventet på svar fra poliklinikken her i byen, fra nav, kanskje noe fra Bodø (det er naturligvis for mye å håpe på, siden jeg ikke er i systemet deres lengre, time hos tannlegen, fastlegeskifte, svar fra fylkeskommunen, treningstimer, posten, mobiltelefon, tilleggspakken til the sims (høhøhøh...), at folkene rundt meg skulle få sommerferie - jeg har stort sett ventet på alle ting. Men det er greit. Da har jeg i alle fall hatt noe annet å tenke på. Problemet med venting er bare det at... når man venter på viktige ting som f.eks poliklinikkgreia, virker det som det aldri kommer. Foreløpig har det sett veldig dårlig ut. Når det kommer til det og systemet og hele pakka, begynner jeg nesten å lure litt på om jeg i det hele tatt er noen steder. Og før jeg kommer i gang med en ny behandler/et slags behandlingsopplegg eller gudene må vite hva, må papirene, henvisninger og tull igjennom en evinnelig lang vurderingsprosess. Ting tar tid. Ting tar jævelig lang tid. 

Uansett. Før helga kom jeg frem til at jeg var nødt til å ringe til den hersens poliklinikken i byen for å forhøre meg litt om hvordan ting lå an. Det er aldri enkelt å purre på svar, men etter noen runder hit og dit, har jeg forstått at man faktisk må gjøre det. I alle fall noen ganger. Svaret fra Tromsø ble ikke helt det jeg hadde forventet og resten av den mandagen var jeg fryktelig forvirret, sur og alt som hører med. Kort sagt: humøret var på bunnen. Innlegget kan leses her.
Fortsettelsen på dette tullet fortsetter slik: etter hundre forsøk på å få tak i noen mennesker på DPS'en i Bergen (dette er fortsatt på mandag), fikk jeg endelig kontakt. Svaret jeg fikk der var fryktelig trivelig: "den henvisninga ble sendt 19.mai. 19.MAI???? På mandag var det omentrent 19.dager siden, og det tar ikke så lang tid å få sendt noe fra et sted til et annet. Og siden alt, etter det jeg fikk beskjed om, blir registrert forløpende, syntes jeg det hele var fryktelig merkelig. Joda. Jeg fortsatte med telefoneringen og havnet til slutt hos et eller annet menneske som er noe så fint som lederen for psykiatrisk etterellerannet greie i Tromsø og omegn. Selvfølgelig kunne ikke hun heller fortelle meg noe. Nei, så det var ingenting. Jeg så for meg at henvisningen hadde forsvunnet i posten, at diverse opplysninger om meg flakket rundt i hele landet eller hadde havnet i en makuleringsmaskin. Det hadde ikke forundret meg. 

Åh, så sint jeg ble. Rasende. I går tok pappa igjen kontakt med folkene i Bergen via mail, og fikk et svært fint svar.
"Vi beklager at søknaden som var skrevet og antatt sendt 19/5,  først ble sendt idag".
Grunn:  ..."Årsaken er  mest sannsynlig omlegging av vårt datasystem rundt det gjeldende tidspunktet som har skapt en viss uorden." 

Akkurat, ja. Jeg vet ikke hvor mye man kan stole på det. For alt jeg vet, er det bare ei håpløs unnskyldning de legger frem fordi de ikke har gjort som de skal. Det kan selvfølgelig være sant, men etter diverse opplevelser med både det ene og det andre, blir man usikker. Hvordan kan man egentlig skylde på datasystemet når henvisninger blir sendt pr.post? De har i alle fall blitt det frem til nå og jeg vet ikke om ting PLUTSELIG har forandret seg, til tross for at vi lever i en verden der elektroniske duppeditter blir brukt til alt. Nei, jeg vet ikke, jeg. 

Det ser ut til at jeg må vente en god stund til. Er jeg heldig, får jeg kanskje svar på alt sammen før det blir jul. Det ville vært fint.



2 kommentarer:

Tine sa...

ville bare si at jeg sitter oppi noe av det samme problemet..bare ang innleggelse.. herregud helse norge trenger en oppstramming:( det er helt håpløst!! særlig her i Tromsø..

Laila sa...

hærregud,for et rot!!!! håper hvertfall det kan bli litt fortgang på ting nå da,men det er ille at man må være nødt til å passe på alle disse tingene selv,når det er deres oppgave...krysser fingrene og tærne og håper på det beste nå da.

<3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive