fredag

Dag 7: 10 beste følelser

Fra wikipedia: Følelser henger sammen med det ubevisste og tankene vi tenker uten bestandig å være klar over. Disse tankene lar seg ikke bestandig kontrollere av selve individet, f.eks. at ingen kan være lykkelig når man ønsker det selv. Det som er med på å påvirke det ubevisste, er andre menneskers reaksjoner på oss. Dette gjelder spesielt mennesker som har betydning for våre liv.
Følelser spiller en avgjørende rolle i menneskenes liv, enten det gjelder samarbeid i sosiale grupper, seksualitet og reproduksjon eller som motivasjon for handlinger og valg. Ifølge den biologiske utviklingslæren har følelser derfor vært nødvendige for menneskers og dyrs overlevelse som arter.
Ved siden av intelligens og adferd utgjør følelser personligheten. Vi kan identifisere seks grunnleggende følelser, som har utallige variasjoner:


*

Jeg er altså usikker på om det finnes 10 følelser som bare er gode, men med nærmere ettertanke, vil jeg tro at disse gode følelsene er glede som kommer i "utallige variasjoner". Mine gode følelser er som oftest knyttet til situasjoner, mennesker eller opplevelser.

1.  Følelsen jeg får i kroppen underveis og etter ei god treningsøkt. Det hjelper så mye på psyken at det er helt utrolig.

2. Når jeg har vært ordentlig flink - på en slik måte at jeg føler at jeg har gjort noe veldig bra og kan være stolt av resultatet. Flink har alltid vært et vanskelig ord for meg, både fordi jeg hele tiden har trodd at jeg måtte etterstrebe å være akkurat det og fordi jeg til syvende og sist følte at jeg ikke fortjente å være flink, ikke fortjente ros eller komplimenter. Men når jeg gjør noe bra, helst for min egen del, noe som er en liten seier, da blir jeg stolt over meg selv. Det er fint å kunne være det. Jeg blir for eksempel stolt og får en god følelse inni meg når jeg klarer å sparke spiseforstyrrelsen i rumpa, vende ryggen til og klarer maten så bra som over hodet mulig.

3. Å være fri. Jeg har øyeblikk der det kjennes ut som om ingenting er umulig, og alle bekymringene som så ofte gnager i stykker hjernecellene har gått i dvale. 

4. Følelsen som oppstår når jeg er sammen med vennene mine eller familien og gjør noe hyggelig, som jeg klarer å kose meg med.

5. Å le.

6. Jeg har hatt øyeblikk i livet da jeg har grått av glede. Det er så fint! 

7. Motivasjon. Å ha masse motivasjon gir meg en god følelse.

8. Når man oppdager at det går an å få det bedre. 

9. Julestemning. Selv om følelsen man ofte fikk da man var barn i juletider egentlig er borte, liker jeg godt å kjenne på noe som nesten kan tilsvare det. 

10. Ferie - følelsen og Helge - følelsen som kommer i blant. Når jeg vet at jeg har fri i flere dager, og ikke trenger å tenke på å måtte stå opp kl. 06, tilbringe over 8 timer på skolebenken og kan gjøre akkurat det jeg har lyst til. Det er ikke alltid ferie er like morsomt, men hvis jeg har planer som jeg klarer å gjennomføre er det helt fantastisk. 

2 kommentarer:

Marthe sa...

Kjempefint! :) Kanskje dette kan være noe du kan ta frem igjen når du har det tungt og vanskelig? :)

Anonym sa...

Hei! Jeg vil ikke være kritisk pirkedame, men det er ikke mellomrom foran og bak bindestreker!

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive