lørdag

Helg.

Det har vært litt av ei uke. Med lange dager, to ganske store innleveringer i helsefremmende arbeid og norsk, mye jobbing i skoletimene, har det vært ganske så intenst. Føler ikke at jeg har gjort så mye annet de siste dagene enn å være på skolen, dra hjem og henge over datamaskinen til langt ut på kvelden for å bli ferdig med de to innleveringene. Jeg ble ferdig, men jeg kjenner hvordan dommeren som bedømmer kvalitet og setter store krav, banker i bordet. "Ikke bra nok, ikke fint nok, ikke nøye nok." Jeg må tvinge meg selv til å ikke lese igjennom arbeidet tusenvis med ganger og jeg prøver å fokusere på at det jeg har gjort, er bra nok. At jeg har gjort mitt beste. Minne meg selv på at karakterer aldri har fått meg til å føle meg spesielt mye bedre og at alt for høye krav som regel bare har følt til dårlig selvfølelse. Så langt går det bra. Nå gjelder det bare å akseptere resultatene av skolearbeidet mitt, uansett hva det måtte bli. Til syvende og sist betyr ikke resultater noe som helst - det eneste som gjør det, er at jeg har det okei med meg selv. Det er det som er viktig. Er forresten veldig glad for at jeg bor sammen med Inger og Sunniva. Hadde det ikke vært for det, ville sosiallivet mitt neppe vært noe særlig. Skolen tar så mye tid, jeg er sent hjemme på ettermiddagene og jeg har rett og slett ikke kapasitet til å planlegge masse sosiale aktiviteter på fritiden. I alle fall ikke nå.

Mandag trappet jeg opp på rådgiverens kontor for hundrede og ørtende gang i løpet av de fire ukene jeg har gått på skolen. Siden vi har fem uker praksis, en periode som strekker seg fra slutten av oktober og ut november, har vi noen ekstra timer med ditten og datten de ukene vi er på skolen. Et av fagene vi har ekstra timer i, er gym. Tre skoletimer (tilsvarer litt over 2 klokketimer), mandags morgen. Skoledagene er fryktelig lange og ganske krevende, og siden gym er det faget som er lettest å fjerne fra timeplanen, har jeg bestemt meg for å gjøre det. Siden jeg har karakterer i allmennfagene i første termin etter det halvåret jeg gikk ambulansefag i Narvik, foreslo rådgiveren at jeg kunne gjøre det samme i de fagene. Fjerne noen av dem på timeplanen min, redusere timetallet frem til jul og fortsette med fagene i neste termin. Jeg sa nei til det. I første omgang har jeg tenkt til å prøve og ha alle fagene bortsett fra gym. Må nesten fylle dagene mine med noe. For mye tid hjemme setter i gang et tankekjør uten like, og det orker jeg ikke. Foreløpig går det greit med skolen.

Helg. Det er herlig å kunne kjenne på den helgefølelsen, ha fri fra skolen og sette pris på det. De siste dagene har ikke vært så mye å rope hurra for, men lever med håpet om at dagen i dag blir bra!

2 kommentarer:

June sa...

Så flink du er til å tenke og kjenne etter :)

Håpar å sjå deg i Bergen ein dag i nær framtid, du har ikkej planlagt noko tur? :)

Annika sa...

Akkurat nå ser det dårlig ut med noen Bergentur :( Siden nav og jeg ikke har et "samarbeid" lengre, er lommeboka så godt som tom... :/

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive