mandag

Hurra meg rundt.

I løpet av et par timer i går ettermiddag, faller ting plutselig litt på plass. Jeg snakket med mamma og pappa for å høre hva de hadde å si om bostedsproblemet mitt, skolestyret, tankekaos og alt det tullet som hører med når man vingler frem og tilbake og er fryktelig usikker på hva man egentlig vil. Kanskje det beste er at jeg blir her. Det virker tryggere, mer sikkert og muligens det beste alternativet på mange måter. Dessuten luftet sakbehandleren min muligheten til å ta opp noen fag på Frisvold privatgymas slik at jeg kan legge opp studieløpet akkurat slik det passer meg. I tillegg er det større sjanse for at de kan hjelpe med de utgiftene som hører med. Akkurat i dag virker det som det beste. Inger er også usikker på hva hun gjør til høsten og hvis hun forlater Bergen for et år, er det liten vits for meg å bli der. Fornuften forteller meg at hvis jeg skal bo så langt fra hjemstedet, kan jeg ikke bo alene. Det er greit å ha familien så nært slik at jeg har muligheten til å flytte hjem igjen hvis ting skulle bli vanskelig, og fortsatt fortsette på skolen. Jeg tror det blir sånn. Jeg tror det blir Tromsø. I alle fall for et år til og så kan jeg alltids se hva jeg har lyst til senere. Det viktigste er at jeg har det bra, kan føle at jeg mestrer noe (fullføre noen fag), fylle dagene med noe som er meningsfylt, ta opp noen gamle interesser og kanskje få en praksisplass i tillegg til skolen. Akkurat nå er det ikke så viktig hvordan det blir. En dag av gangen, små skritt, prøve, feile og fortsette på veien til å bli frisk. Jada, jeg skal fullføre videregående, men det viktigste av alt er det at jeg klarer å holde meg, jobber meg fremover til det som er min største drøm, det mest betydningfulle målet og får den livskvaliteten jeg drømmer om. Jeg er kanskje ikke alltid så positiv, men jeg er i alle fall realistisk. Håper det går.

Selv om det er litt hull i hodet og smålig teit, har jeg alt begynt å se etter valp. Jeg vet jeg klarer å passe på en.
Lillebrors konfirmasjon mai 2007. Jeg hadde på meg en hvit kjole
som også ble brukt på 17.mai


mai 2008. Jeg vandret rundt i en av pappas skjorter og var svært lite fornøyd.
Det var omentrent 8 grader, regn, iskaldt og hele dagen ble brukt til å vente på
at det skulle bli kveld. På den tiden ventet jeg også på en innleggelse på den gang UPA, noe
jeg absolutt ikke hadde lyst til. Jeg var ikke motivert for noe som helst. Sist mai var det
et år siden og jeg skrev et innlegg som kan leses her. Det var en svært trist dag.

17.mai 2009.
Jeg hadde ikke lyst til å feire noe som helst, men tok likevel på meg en
festdrakt som var blitt for kort til lillesøster. Dagen ble ikke så ille som jeg hadde trodd,
men jeg husket og opplevde at dagen ikke var like morsom, fin og alt det der, som
det den hadde vært for mange år siden. Men... jeg fant også ut at alt var annerledes.
Jeg dro på Egon, spiste middag sammen med Merete, Inger, Sunniva og lillesøster uten å
kalkulere opp og ned og i mente. Det var veldig fint.

I år skal jeg ikke feire noe særlig. Jeg vet ikke engang om jeg orker å dra til byen, se på toget og kveles i store folkemengder. Dessuten er jeg blitt invitert på grilling og et for håpentlig vis trivelig sammenkomst sammen med mennesker fra Narvik/Lofoten/Tromsø som jeg en gang pleide å være relativt gode venner med.

Det kan kanskje bli en fin dag. Til tross for Elefantstemmens gneldring, svært liten lyst til å feire noe som helst og... en mindre okei følelse. Ja, ja. Gratulerer med dagen og for de som skal ha ei fin feiring: kos dere.

1 kommentarer:

Laila sa...

så bra at du har en løsning på høsten,det må lette litt på stresset vol jeg.

håper du har hatt en fin 17.mai,med eller uten tog...at du har fått være sammen med familien og bare slappet av :)

klem <3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive