tirsdag

IKKE - kunsten.

Det har alt blitt tirsdag og jeg har ikke gjort noe av alle de tingene jeg skulle få gjort. Jeg har ikke åpnet boka om Irland, jeg har ikke jobbet med noen av brevene jeg skulle skrive, jeg har ikke gått turer, jeg har ikke møtt (ikke noen overraskelse) ¼ av menneskene jeg har lyst til å treffe, jeg har ikke stått på slalåm (det er for kaldt), jeg har ikke gjort noe fornuftig, jeg har ikke….


Nei. Jeg må slutte å fokusere på hva jeg IKKE gjør, hva jeg IKKE vil, hva jeg IKKE kan og alt annet som inneholder IKKE. Det er det jeg er flinkest til – alle disse setningene som inneholder ikke. Jeg husker veldig godt noen ganger der jeg satt på et kontor til en av de behandlerne jeg har hatt og ramset opp alle tingene jeg ikke vil, ikke orker, ikke har lyst til, ikke vil være og så videre. Jeg snakket og snakket, la ut i det vide og det brede om alt jeg ikke kunne fordra. Plutselig ser hun på meg og sier: ”Ja, og hva vil du da? Hva har du lyst til? Hvordan vil du være? Hva liker du med deg selv? Hva synes du er morsomt?” Jeg ble sittende i stolen jeg satt i og så på henne med store øyne uten å si noe som helst. Greia er det at det er så mye enklere å vite om alle IKKE enn alle de positive sidene og tingene som faktisk er vesentlige. Det er mye viktigere å se på hva man kan enn hva man ikke kan. Hva man har lyst til i stedet for hva man ikke vil. Hva man liker med seg selv, i stedet for hva man ikke kan fordra. Hva man er flink til, i stedet for å fokusere på alle de tingene man er elendig i. Ja, det er fryktelig vanskelig å fokusere på dem. Jeg synes det er flaut å skulle si at jeg er flink i noe, liker det og det med meg selv eller noe annet. Rett og slett fordi jeg har brukt så uhorvelig mye energi på å fokusere på alt som, igjen, inneholder ikke. Og hvis jeg først prøver, har jeg en fin liten tendens til å vende det mot det negative. Ta for eksempel: jeg er flink til å gjøre dumme ting.



Så. Nå skal jeg gjøre noe som er litt skummelt:

  • Jeg er fornøyd med øynene mine.  
  • Jeg liker høyden min. Det er noen fordeler med å være litt lav. 
  • Jeg er kreativ. Jeg kan være veldig flink med hendene mine hvis jeg først setter i gang og har en idé om hva jeg vil lage eller gjøre. Av og til kommer det av seg selv.
  • Jeg liker mennesker. Jeg liker å høre på historiene deres. Jeg liker å kunne være en del av noe. Jeg liker å snakke med folk og jeg tror kanskje jeg kan være flink til det også.
  • (denne er vanskelig): Jeg er smart. Jeg kan en god del om mange ting.

Ja, det var i alle fall et forsøk, og nå føler jeg meg nesten litt dum fordi jeg velger å publisere det, men det gjør ingenting.
I dag skal jeg prøve å la dagen gå sin gang uten å planlegge for mye, selv om jeg har satt opp ei liste over ting jeg må få gjort. Men jeg skal minne meg selv på at det ikke er verdens undergang om jeg ikke gjør det. Jeg har fri i noen dager til. Jeg har i alle fall betalt regninger, svart på noen greier og nå skal jeg ringe BUP for å spørre etter journalen jeg skrev etter for ganske lenge siden. Jeg har enda ikke fått den.

2 kommentarer:

June sa...

Du kunne fint ha lagt til mykje på den lista di, frøken :) For eksempel:

- At du er uvanleg reflektert for alderen
- At du er sterk som ein bjørn inni deg
- At du skriv nydeleg vakkert
- At du ER nydeleg vakker
- At du er ein god lyttar (det går kanskje inn i det nest siste punktet ditt)
- At du har ein herleg humor
- At du er modig

Osv osv osv <3

Annika sa...

du er skjønn <3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive