torsdag

Skoleuke-


Og så glade var alle da vi fikk bruke den første skrivetiden på veldig lenge
til å skrive poesi som ikke skulle være abstrakt på noen som helst måte.

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive noe om hvordan en hverdag er på en folkehøgskole, og det kan jeg selvfølgelig. Hverdagen på en folkehøgskole er forskjellig fra skole til skole - det er fryktelig mange i landet, men alle har et likhetstrekk: det er fryktelig morsomt, sosialt og utrolig bra. Det er veldig vanskelig å beskrive ordentlig hvordan ting er på en slik skole. Det er litt sånn at det må oppleves før man kan forstå hvor bra det er.

Men. Ei vanlig skoleuke er omentrent slik:

mandag: Frokost. Morgensamling. Linjefag fra 0915 - 1430.


tirsdag: Samme som ovenfor.

onsdag: Frokost. Morgensamling. Kulturtime. Kor - for de som synger i kor, noe jeg ikke gjør. Jeg bruker de timene på andre mer eller mindre fornuftige ting. Etter lunsj og frem til middag er det valgfag. Skolen min har mange valgfagstilbud og vi har 3. perioder med valgfag. På onsdager har jeg foto.

torsdag: Frokost. Morgensamling. Aktuell orientering - det blir tatt opp forskjellige ting og tang. Valgfag etter lunsj og jeg hadde dans til jeg ga opp det prosjektet og byttet til strikking. Det er også vaskedag på internatene.

fredag: Frokost og morgensamling, som vanlig. Linjefag fra 0915 til middag.
lørdag: Frokosten er senere enn på hverdager. Vi har "skole" på lørdager også. Det går som regel i et eller annet seminar som ei av linjene på skolen arrangerer. I blant har vi også noe som så fint heter "Kulturfrokost" og da kommer det et eller annet menneske/band/gruppe/diverse til skolen og har et eller annet. En konsert eller noe sånt. På kveldene er det enten elevkveld som også blir arrangert av ei linje eller stipendiatkveld.
Vi har også noen frihelger.

søndag: Senere frokost enn hverdager. Søndager er en relativt rolig dag som som regel går i å se på film, trykke på en data, dra på kino eller sånt. De som klarer bruker store deler av dagen på å sove.


Det skjer ting utenom skoletimene også, selvfølgelig. Det er utflukter som for eksempel den musikalen vi var på på tirsdag. Det er filmkvelder, kafékvelder og som jeg skrev: seminarer, linjekvelder og kulturfrokoster. Det er studieturer og klassen min skal til Irland. Alle studieturene på skolen vår skjer nå etter vinterferien. Vi drar på kino, til byen, er sammen på internatene og så videre. Det er forskjellige ting og tang, og dagene de går fryktelig fort. Det er morgen og plutselig er det kveld igjen. Jeg kan ikke forstå at det alt har gått fem måneder.

For min del kunne jeg ikke valgt noe bedre dette året. Jeg har vokst på mange måter og jeg har lært mange ting som jeg mest sannsynligvis aldri ville fått med meg om det ikke hadde vært for skolen min. Å bo på internat er hundre ganger bedre enn jeg hadde trodd det kom til å være.
Jeg er glad i skolen min. Og jeg har definitivt fått venner for livet.

0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive