torsdag

Diverse torsdag.

Det er torsdag og nok ei uke er snart over. I bunn og grunn har det vært en ganske interessant dag. Under aktuell orientering (noe vi har hver eneste torsdag) i dag hadde vi besøk av en mann som arbeider i en organisasjon som heter Aktiv ungdom. Foredraget hans om denne organisasjonen var veldig spennende og det er egentlig ganske mye der som jeg har lyst til å gjøre og være med på. Hadde det ikke vært for at jeg skal ta opp videregående til høsten, hadde jeg nok kastet meg med på et eller annet og jobbet som frivillig et sted i Europa.

I kveld har hele skolen hvert på utdanningsmessen her i Bergen, den der greia som man drar på fra man går på ungdomsskolen og frem til man begynner å studere. I alle fall om man har lyst til det. Det er ganske greit når det kommer til å samle inn informasjon om de fleste studiestedene i landet og hvis man trenger nye penner, har lyst på gratis frukt, twist eller brensel til ovnen. Som regel ender det opp med at man drar med seg hundrevis av kataloger uten å lese i dem. Jeg gjør det hvert år. Det slår aldri feil.
Egentlig hadde jeg ikke så mye å gjøre der. Jeg vet hva jeg skal og det å studere på universitet eller høyskole er foreløpig ganske langt utenfor rekkevidde. Videregående. Videregående. Videregående. Av og til har jeg mest lyst til å spole frem i tid: fullført vgs. Være frisk. Være fri. Det er ikke det at jeg ikke har lyst til å få med meg de årene som kommer, for det vil jeg, der er bare det at... de tingene der... Det plager meg at jeg ikke er ferdig med videregående. Det plager meg at jeg fortsatt har anoreksi. Det plager meg at jeg har et lite nedstemthetsproblem. Det plager meg at spiseforstyrrelsen har ødelagt så mye og at den fortsatt forhindrer meg når det kommer til noen ting (men det betyr ikke at jeg ikke kan leve relativt normalt!).

Nei, nei. Man må nok bare gå veien steg for steg, og så kommer man nok frem til slutt. Både når det kommer til skolen og til friskhet. De fleste vennene mine har fullført skolen og da kan jeg også gjøre det. Det finnes mange, mange mennesker som har blitt frisk fra en spiseforstyrrelse og da kan jeg også bli det. SÅ DET SÅ.



Da Caroline og jeg var lei av stander, utdanningsmesse, blablabla fra flerfoldige mennesker som ville reklamere for deres tilbud, hadde samlet nok penner, nok bunker og papirer, fått nok sukkertøy, nøkkelhanker og alt som hører med, forlot vi bygningen og gikk på butikk - jakt. Vi kom over et rart sted som heter "STORCASH" og jeg har aldri sett så store matpakninger i hele mitt liv.


Caroline fant den største... tingen med Aromat jeg har sett i hele mitt liv.

utvalget i et av kjøleskapene var rett og slett... facinerende.


20 kg med jasmine ris.
Jeg har aldri sett så mye ris i hele mitt liv,
og det er et under at jeg klarte å løfte den greia der.

Se hva jeg fant da!!! Flerfoldige liter med... dadada rapsolje. Åh, allmektige rapsolje!
Jeg liker ikke rapsolje.

Grunn:
"Rapsolje før eller etter maten, Annika?" spurte en av de ansatte. "Samma f***," svarte jeg og sto midt på gulvet uten å vite hvor jeg skulle gjøre av meg. Rapsolje. Det er da virkelig ikke vanlig å spise rapsolje med skje. Greit nok; rapsolje er sundt og flott og okei - men JA man skal bruke det når man, for eksempel, steker mat. 3 ss rapsolje om dagen. Herlig rapsolje. Hvorfor i alle dager finnes det ikke rapsolje med sjokoladesmak, for eksempel? Det hadde virkelig vært noe.

Her en dag da jeg satt ved matbordet (oh, for et sjokk liksom), spiste en godmorgen greie og leste i avisa Tromsø - fant jeg en liten artikkel oppe i hjørnet: "5 tonn rapsolje tømt ut i sjøen". P som jeg satt sammen med lo og sa: "Kanskje det er en av de som har vært innlagt her, som ble forbannet på all rapsoljen i hele verden og bestemte å kvitte seg med den."

Akkurat det kan jeg godt forstå. Da jeg var innlagt på UPA for, ja, det begynner å bli ganske lenge siden nå, svelgte jeg rapsolje. Det var alltid et sted mellom 3 - 5 doser om dagen, avhengig av hvordan kostlista mi så ut. Det var spiseskjeer med rapsolje og medisinbegre med rapsolje. Den eneste grunnen for at jeg måtte tylle i meg den smørja var fordi jeg kunne velge bort det meste, og siden jeg ikke spiste smør, nei vel, da måtte jeg ta noe annet. Fettstoffer må kroppen ha for å fungere optimalt og som erstatning for at jeg idiotisk nok valgte bort smøret ble jeg servert olje. Kanskje ikke så rart jeg ikke er så veldig begeistret for den oljen der lengre. Men selvfølgelig: det går helt fint å bruke det i matlaging og steking, så lenge jeg slipper å spise det med skje.

Ellers har jeg faktisk hatt en ganske grei dag og så har jeg søkt på nok en skole her i Bergen. En privatskole som har helsefagarbeider, den linjen jeg har lyst til å gå.

2 kommentarer:

June sa...

Det du har fått med deg på den vegen du har gått, og går, gjer at du kan leve rikare enn dei aller fleste på din alder. Men ja, det ER slitsomt. Men enden av regnboga, veit du :) Og ein treng ikkje vente på den store skatten, sjølv om den kjem den òg. Det fins mange små på vegen <3

KARIANNE MARTINE sa...

Been there, not fun.
Rapsolje sucks.

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive