søndag

Oppsummering: januar.


som tradisjonens tro begynner jeg med de
De dårlige tingene:
Januar har vært en veldig turbulent måned. Humøret mitt har ikke vært spesielt bra; det har gått i evigvarende kvalmende runder på berg - og dalbanen. Det har ikke hjulpet at jeg gang på gang har skreket høyt og skjærende for å få den greia som styrer alt sammen, om å stoppe.
Mørkets Fyrste har vært på mange besøk og overnattet flere ganger. Jeg vil ikke akkurat kalle det en pysjamasfest for å si det sånn... Og så har vi jo elefantstemmen da! Så klart. Men jeg synes jeg klarer meg bra, tross alt.
I en liten periode holdt jeg på å gå personlig konkurs pga at jeg hadde sendt inn brevet til lånekassa uten underskrift og tregt svar fra NAV.

Dessuten har det vært og fortsatt er mange tanker, bekymringer og dadidadida rundt skolegang og fremtiden. Når ting er usikkert blir jeg negativ og kjører i det samme gamle sporet der jeg innbilder meg at jeg aldri i verden kommer til å fullføre noe som helst, alt kommer til å bli en reprise av alle årene som har vært og igjen kommer jeg til å gjøre et nytt mislykket forsøk på VGS. Og prikken over i'en blir selvfølgelig det at jeg mister litt av evnen til å se ting som de egentlig er, og begynner å se for meg at jeg ikke har ei fremtid. Dette er bare tull. Det ordner seg som regel og det er alt mange ting som er på plass: jeg vet for eksempel hva jeg har lyst til å gå. Jeg vet hva jeg vil studere i fremtiden. Jeg vet hva jeg har lyst til å jobbe med.


og...
snøens tilbakekomst....


De gode tingene:
Selv om det har vært veldig mange dårlige dager er det selvfølgelig fortsatt mange gode ting og hendelser som har skjedd i løpet av januar. Timer, dager, situasjoner og lignende som jeg setter pris på og som jeg har vært heldig å få være en del av. Det er dette man må fokusere, huske og minne seg selv på på dager som ikke er så bra.
Da jeg var på DPS på onsdag spurte psykologen min meg om hun kunne få se på tatoveringen min. Etterpå så hun på meg og sa: "det må du huske på." Ja, det må jeg huske på. Det må man huske på.

Uansett. Det var deilig å si farvel til juletida og komme tilbake til de vanlige rutinene jeg har hjemme og på skolen. Det var fint å ha ei bra nyttårsfeiring hjemme hos Merete sammen med henne og Inger, gå inn i et nytt år med viten om at alt ligger til rette for at 2010 blir bra. Det var godt å være tilbake på skolen, treffe menneskene jeg er sammen med store deler av døgnet og gjøre de hverdagslige tingene igjen.

Skoledagene kommer og går, jeg trives fortsatt på skolen, jeg deltar, jeg puster og ånder, jeg smiler på ordentlig og jeg gjør ting jeg liker. Hver dag fortsetter jeg med prosjekt: leve, jeg kjemper og jeg gir ikke opp selv om ting ikke alltid er så lett. DET er en bra ting.
Det som er enda bedre: for et år siden var jeg veldig syk og jeg var innlagt. For et år siden var jeg... ja, gudene vet hva jeg skal kalle den tilstanden der og i dag, i dag er jeg noe helt annet. Jeg er bedre enn jeg har vært på årevis på alle mulige måter. Jeg har vært igjennom en vanskelig januar men jeg har hatt det verre. Det at jeg vet det gjør meg glad!

2 fine ting:

se Avatar 2 ganger på kino med 3D briller!

og selvfølgelig...


en veldig trivelig date med June


Duppeditter, pengebruk og allverdens dritt: 
Jeg har vært ganske så flink og kjøpt ting jeg har bruk for, til tross for januarsalg, billige klær på Gina Tricot og så videre. Heldigvis. Det kommer muligens av den der konkursen min og kanskje var det ganske greit at jeg nesten hadde ei pengekrise. Jeg lærte noe av det.

Jeg har kjøpt en ting jeg er veldig fornøyd med: skriveren min. Og dessuten hadde vi det fryktelig morsomt da vi skulle sette inn blekkpatroner og diverse.





Vi måtte være tre stykker for å få orden på hele greia. Jeg leser tross alt ikke bruksanvisninger, i alle fall ikke før jeg har prøvd og feilet alt for mange ganger. Det er, som så mange andre ting, noe jeg har fra pappa.

Ting jeg liker veldig godt: Kino, kryssordflax (anbefales ikke - avhengighetsskapende), kaffe, brunost, jordbærsyltetøy, solskinn, duften av vår, de alt for vanskelige sudokugreiene i Bergens Tidene, å ta buss, vanlige kryssord, klemmer, å dusje i alt for varmt vann, lukten av nyfarget hår, gode timer, gode dager, datamaskinen min og blablabla.


Jeg er lei: Først og fremst er jeg drittlei Elefantstemmen og Mørkets fyrste. Veien til busstoppet, veien til butikken, Åsane kjøpesenter, rom som aldri blir ryddig uansett hvor mye jeg ordner, vente på bussen som aldri er presis, kranen på rommet mitt som drypper, at noen går forbi vinduet mitt midt på natten  - det gir meg angst, drittreklamer på tv og lignende i ukeblader.


Planer for februar:
Februar er alt fylt med ting. På lørdag er det klassens tur til å arrangere linjekveld og det er planlegging, øving, ordning, fiksing og halloen hele uka. Torsdag skal vi på ei danseforestilling. Lørdag begynner fellesprosjektet som varer i to uker og i den sammenhengen blir hele skolen snudd på hodet; det er PR ting som skal ordnes, noen skal fikse kostymer, andre skal pugge manus, øve inn koreografier, sanger, matlaging og til slutt forestilling. Deretter er det vinterferie og kofferten skal pakkes. Og så... er det plutselig mars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Annika!

Vil bare si tusen takk for at du deler tankene, og ikke minst opp og nedturene dine med oss lesere. Du hjelper meg hver eneste dag i kampen mot anoreksien. Hver gang jeg føler for å gi opp, så titter jeg innom bloggen din, og du gir meg håp! Du har vist oss alle hvor uffattelig tøft det er, men også at det er mulig å få ett bedre liv. Har aldri skrevet her før, men ville bare at du skulle vite det. Ord betyr så mye, og når ting ser som mørkest ut så er det godt å vite at det finnes håp, og ett bedre liv der ute. Takk.

Annika sa...

Hei!

Tusen takk for en veldig fin kommentar. Jeg blir utrolig glad av å lese ordene dine og det... er sterkt for meg å lese at du finner noe i bloggen min. Noe av verdi.

Igjen: tusen takk skal du ha :)

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive