fredag

Folkehøgskole!

Etter jeg leste en kommentar jeg fikk fra Caroline i dag, forstår jeg plutselig at jeg kanskje ikke har skrevet så alt for mye om skolen min. Jeg har riktig nok slengt ut noen bilder her og noen bilder der, men det er sikkert flere av dere som lurer på mange de samme tingene.

Først av alt - hvorfor jeg havnet her på Hylkje:
Det har seg sånn... En eller annen gang i vinter, tror det må ha vært i februar, hadde jeg og behandleren min på Capio en samtale om hva jeg skulle ta meg til i det høsten meldte sin anmarsj. Å fortsette på videregående var ikke et alternativ. Jeg har prøvd og feilet så mange ganger at jeg virkelig trengte en pause fra alt av karakterer, prestasjoner, krav, prøver, eksamener og alt som hører med. Jeg måtte gjøre noe annet, men det var egentlig ikke så veldig mange alternativer siden videregående alt var luket bort.
Jeg kunne og kan ikke jobbe heltid, og det å skulle jobbe deltid ville igjen bli for lite, for hva i alle dager skulle jeg fylle de resterende timene med?

En ting var i alle fall klart: Jeg kunne ikke bli sittende et eller annet sted uten å drive med noe. Jeg ville ikke flytte hjem til mamma og pappa igjen, jeg ville ikke bo i Narvik der jeg var anoreksi -Annika og jeg kunne ikke bli værende på Capio, noe jeg så absolutt ikke hadde lyst til.

Så... det var sånn omentrent da hun behandleren min foreslo å ta et år på folkehøyskole. "Du har noe å gjøre, det er struktur på maten og hverdagen og jeg tror det kan være bra. For ja, noe må du gjøre."

Jeg tenkte litt på det, snakket med mamma og pappa om hva de tenkte om den saken, og til slutt endte jeg opp med å søke på hundre og ørten forskjellige skoler. Alle folkehøyskoler har mange linjer, men jeg visste egentlig hva jeg hadde lyst til: Skrive. Jeg hadde lyst til å bruke tid på noe som jeg virkelig liker, og som samtidig ikke krever så mye at det kan være med på å rive ned alt det jeg har jobbet for det siste året.

Resten av historien vet dere. Jeg fikk en plass på Åsane Folkehøgskole og begynte der.


Så:
Åsane Folkehøgskole ligger på Hylkje, et sted som er ganske langt ute i huttiheita. Hvorfor det heter Åsane Folkehøgskole når det er et godt stykke unna et sted som heter ÅSANE er ikke godt å si.

Bildet over er av skolebygninga der undervisningen og diverse annet foregår. Her og der på skoleområdet er det 7 forskjellige internater. Disse internatene er noen bygninger som er fylt med mennesker som blir en familie nr.2. Selv bor jeg på internat 7 - tydeligvis det roligste internatet på skolen og det passer meg veldig fint.

Skoledagen varer fra 0845 - 1430. Hver morgen har vi noe som kalles "morgensamling". Da er det opprop, informasjon (om noen har noe de skulle sagt) og så er det et eller annet menneske som forteller om en eller annen greie. For eksempel: jeg leste historien om Pannekaka og i dag fortalte Siren om Zombier.

Vi har skolekor på onsdager, men siden jeg er så utrolig dyktig til å treffe toner, bruker jeg tiden på facebook - spill og håpløse forsøk på å gjøre noe ordentlig. Dessuten har vi kulturtime og aktuell orienterin, noe som ikke alltid er like morsomt. I blant kommer det folk hit som holder foredrag, noen ganger drar vi på kultur - utflukter og en og annen lørdag i blant kommer det noen pussige skruer som spiller på instrumenter eller noe i den duren. Det kalles KULTURFROKOST. Da kan andre folk melde seg på, traske inn på skolen og spise frokost i den trivelige spisestua vår.

Skolen tilbyr disse linjene:
Kina/ kampsport
U - landslinje
Hestesport
Visuell Kunst
Latin - Amerika
Musikk /vokal
Scenekunst
Forfatterverksted - linja mi.

Ja, og så får vi mat her også. Det blir nesten litt sånn som det er på Capio: et visst utvalg med pålegg og man får servert en middag. For min del er det et veldig bra opplegg siden det som sagt, er struktur, og gjør det lettere å forholde seg til ting. Maten blir servert, man står i kø, tar mat uten å bruke for lang tid, setter seg ned og spiser.

Og ellers?
Alle de utkledningsgreiene noe vi har på Linjekvelder og andre tullekvelder. Linjekveldene blir arrangert av de forskjellige linjene og det er ofte et eller annet tema for de kveldene. F.eks: I morgen har Latin - Amerika linja elevkveld, og da er temaet et eller annet med regnskog å gjøre.

Ja.
Mer ting og tang kan leses på hjemmesiden til skolen.




Annika og Andrea
bildet er tatt på en av disse kveldene

2 kommentarer:

E sa...

Jeg har alltid syntes folkehøgskole høres så koselig ut.

Caroline sa...

Takk for et bra svar :D
Nå henger jeg litt bedre meg ;)
Klem <3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive