onsdag

Det skulle ikke vært lov.


Jo, siden jeg har fått en ny fastlege her i Bergen, og behandleren min i Fredrikstad har gnålt så mye om at jeg må ringe legekontoret for å ordne meg en time, gjorde jeg det i går. Jeg var ganske så fornøyd, både fordi jeg hadde ringt og fordi jeg hadde fått time nesten med en gang.
Så, i dag, 1255, kravlet jeg meg inn i en taxi som brakte meg av sted til dette huset.

Det var, mildt sakt, en herlig opplevelse som jeg for all del skal ta med meg resten av livet. Som vanlig var det fryktelig lang ventetid, og jeg fikk lest igjennom uttallige gamle utgaver av Hjemmet, Allers og Kamille. Jeg snakket til og med med en gammel mann om ventetider og diverse, noe som egentlig var ganske så trivelig.

Da navnet mitt ble ropt opp i en høytaler, ja - for de har tydeligvis slike duppeditter her i Bergen, tuslet jeg spent av sted til legekontoret til denne nye fastlegen min. Det viste seg at han rett og slett var en helt utrolig herlig gammel kar som hverken hadde lest den siste epikrisen fra Capio eller hadde den fjerneste anelse om hvem jeg er og ikke hadde han noen kunnskaper om noe som helst. Han bladde i FELLESKATALOGEN mens jeg snakket, og jeg måtte fortelle litt om situasjonen og hvorfor jeg var der. Sist nevnte er ikke så veldig rart, for sånn er det alltid.
"Blodprøver," sa jeg.
"Ja vel," svarte han mens han trykket inn på tastaturet for harde livet.

Deretter snakket vi litt om matproblematikken.
"Ja, du ser helt flott ut. Normal, vil jeg si," sa han.
"Jo," svarte jeg, "jeg har kommet meg veldig."
"Det vil jeg si."

Etter en liten pause, åpnet han den store ulvekjeften sin nok en gang og presterte å si følgende:
"Du holder nesten på å bli feit," mens han la til en voldsom høylytt latter.
Det var som et slag midt i fleisen, forståelig nok, og jeg visste ikke hva jeg skulle si til det.
"Hehehe," lo jeg med, "hahahaha."
Selv om det han sa ikke var spesielt seriøst, bare tull og tøys, er det det siste man sier til et menneske med spiseforstyrrelser. Et slikt utsagn kan få hvem som helst til å gå i bakken eller løpe på veggen, og hadde det ikke vært for at jeg er såpass klar i hodet, ville jeg hørt på hva han sa for så å gjøre noe med det. Selv om jeg har kommet langt, skal jeg ikke nekte for at disse ordene hans ligger i bakhodet mitt, og kan bli tatt frem igjen i et svakt øyeblikk. Jeg er rasende.

Deretter spurte han om hvordan vekta mi var, og jeg svarte som sant er: "jeg vet ikke." Han gjettet i hytt og gevær, og som den idioten han er, skjønte han ikke at det tallet han sa ligger under den normale bmi grensa. Neida, det kan hende han har rett, men det spiller ingen rolle. Det eneste som betyr noe er det raseriet jeg har inne i meg, sinnet og alt annet som murrer og gnikker mot hjernebarken.

Jeg trenger kanskje ikke å nevne at det kommer til å bli lenge til jeg drar på besøk til det legesenteret igjen.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Slike mennesker skulle aldri blitt leger. Blir utrolig sint over slike ting. Har opplevd lignende selv. Hva tenker man egentlig? De har valgt en jobb som handler om menneskers helse, fysisk og psykisk. Og er man hos legen, er det som regel ikke av positiv natur uansett.

Du har rett i raseriet, Annika. Jeg er helt enig.

Stina h. sa...

Hva???
Ja, da hadde jeg klaget han inn! Det går absolutt ikke ann å behandle mennesker på den måten der i det hele tatt!
Skjønner godt at du er sint - jeg blir så irritert på dine vegne og for alle som sliter!

Ikke gi deg og ikke hør på den idioten!

Stå på videre da du.

Anonym sa...

Bytt fastlege og skriv en klage på legen. Hvorfor ikke. Kan ikke gå til en fjott som ødelegger deg.

Ingrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingrid sa...

Har du sagt fra til Capio? de burde f(/"Y$/() ringe ham og skjelle ham ut!

Selv fikk jeg følgende hyggelig melding i fleisen forrige uke, da jeg forsøkte å forklare læreren min at jeg kanskje vil blir borte noen måneder i løpet av semesteret, pga SF: "Men du ser jo ikke sånn ut!" Takk skal du ha. Uansett; han er lærer, ikke lege. Jeg har nesten tilgitt ham. det er jo bare uvitenhet.

Legen du var hos derimot...

Ellen sa...

Dette går bare ikke! Du må skaffe deg en annen fastlege. en sånn inngrodd gammel fyr trenger ikke du! Du trenger en ennen med erfaring og som iallefall har lest epikrisen din!

June sa...

Du KØDDA????????!!!!!!!!

Anne sa...

hva faen???
helt alvorlig, jeg har ikke vært så sint som jeg er nå på lenge! jeg har ingen som helst form for sf, men jeg hadde også fått mild panikk av å høre noe sånt! i alle dager! makan til menneske! jeg er bergeneser, og blir FLAU på vegne av det som tydeligvis finnes av krapyler i denne byen!
du er nydelig annika, jeg vet du vet det og har hørt det tusen ganger før, men du ER det! dessuten er du TYNN, nei ikke mager eller slank eller noe sånt, når man ser på deg tenker ihvertfall jeg at du er en TYNN person! ikke laangt fra normalen, men definitivt et stykke.
stå på videre, få den ekle setningen til å smuldre vekk fra underbevisstheten og gå videre.
du er bedre.

Anonym sa...

Han må du rapportere til fylkeslegen. Pronto!

N fra sør

Eva-Marie sa...

Herregud! Tydeligvis lite erfaringer angående sf han da,og egentlig ganske normal folkeskikk vil jeg si. Bytt fastlege snarest!
Håper du gjør det. Man trenger en god lege til å følge opp etter å gjennomført et så tøft opplegg som du har. Klemmer fra trondheim

Eva-Marie sa...

Herregud! Tydeligvis lite erfaringer angående sf han da,og egentlig ganske normal folkeskikk vil jeg si. Bytt fastlege snarest!
Håper du gjør det. Man trenger en god lege til å følge opp etter å gjennomført et så tøft opplegg som du har. Klemmer fra trondheim

Solveig Irene sa...

Å herregud, så fælt! Det er ingen tvil om at det hadde fått meg til å gjøre noe drastisk, og jeg er nok ikke den eneste som hadde reagert sånn.
Håper virkelig ikke du lar det gå inn på deg, han har tydeligvis ikke peiling. Du vet jo selv innerst inne at du er langt fra feit, selv om den vonde, gnagende følelsen ikke har gitt slipp enda?
Bare vær sterk, du klarer det! :)

Laila sa...

enkelte leger trår langt over grensen med kommentarene sine...jeg hadde time hos min fastlege for ..tja, det er vel omtrent 2 år siden dette nå da,men jeg skulle begynne på zyprexa, og han sa til meg: *disse kan øke suget etter mat sånn at vekten kan gå opp,men det er jo ikke noe problem for deg, for du kaster jo bare opp maten igjen*
Jeg har heldigvis selvironi, så jeg kan le av sånne ting, fordi det er jo sant..Men,leger og andre innen psyk. og sånn bør tenke over hva de sier, fordi veldig mange er utrolig sårbare nettopp på disse områdene! ikke alle tenker like langt før de snakker!

sender deg en klem, og håper du klarer heve deg over han.

Cat sa...

Åh, nei, så uheldig! Han må du bare bytte vekk med en gang, bort med ham, dumme gamle mann. Snakk med Nav, forklar at du MÅ ha en lege som er ung/nyere utdannet og har innsikt i dagens medisin og psykologi og ikke forrige århundres. Ikke gi opp, du har rett på en ordentlig lege. For å generalisere litt: Mitt beste tips er å google de som er på fastlegelisten på alder, min erfaring er at gamle menn ofte er (ikke alltid) inngrodde medisinmaskiner som ikke kan gjøre særlig mye annet enn å skrive ut sykemeldinger og hostesaft... Unge nyutdannede derimot har jeg hatt mye bedre erfaring med, og de har også mye mer gnist og evnen til innlevelse er fortsatt inntakt. Og du er ikke feit altså, i det hele tatt. Du er bare Annika-vakker uansett!

Annika sa...

Her var det mange flotte og fine kommentarer :) Så mange at det blir vanskelig for meg å svare på alle.
Men jeg er enig med alle sammen, og kan ikke forstå hvordan et menneske kan si noe slikt.

Ja, ja. Selv ikke mannen i gata ville sagt noe sånn.

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive