fredag

Havre- cookies.



Ingredienser:
Ca. 40 stk.
200 g smør
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 ½ dl havregryn
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
200 g (2 plater) mørk sjokolade


I stekeovnen: 150 °C, 10 - 15 minutter


Fremgangsmåte:
- Bland sukker, vaniljesukker og smør til det blir en hvit kremaktig greie. Smørret skal IKKE smeltes, og burde derfor gjerne være litt mykt. Er det hardt, kan det mykes noen sekunder i microbølgovnen, for eksempel.
- Tilsett havregryn - det beste er å bruke de små lettkokte havregrynene, eller ta 3 dl med store og 3 dl med små, det fungerer også veldig bra.
- Visp eggene lett sammen og rør det i smørblandingen.
- Bland mel med salt og bakepulver, hakk sjokoladen grovt og bland dette i det øvrige. Sett deigen på bakepapir med skje, ha godt mellomrom og trykk dem litt ned. Stek kakene.

Variasjon: I stedet for å grovhakke sjokoladen og blande den inn i deigen, kan man ha litt større biter som man plasserer oppå kakene når man har lagt dem på bakepapiret. Kokesjokoladen kan også byttes ut med melkesjokolade, M&M's, NonStop, nøtter eller andre ting.

1 kommentarer:

Swampoline sa...

hørtes egentlig godt ut..

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive