onsdag

Ballerinakake













Og, ja, jeg måtte jo selvfølgelig bare bake ei kake - som en sånn siste greie før jeg flytter hjemmefra. Sandra og jeg smidde sammen denne lekre greia her - den ser litt småshabby ut, men jeg tror den falt i smak.
Annika og Sandras ballerina - kake.

ingredienser:
125 g smør
4 dl sukker
2 ts vaniljeessens (kan også være vaniljesukker. Fungerer like godt det.)
2 store egg
2,5 ts bakepulver
6 dl hvetemel
3 dl melk

fyll:
1 pk. Ballerinakjeks.
100 g kokesjokolade/melkesjokolade
40 g hvetemel
60 g smeltet smør

Slik gjør du:
-Pisk smør og sukker sammen til en myk smørkrem. Deretter pisker du inn vaniljeessensen/sukkeret og eggene (ta ett om gangen). Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og ha det i deigen vekselsvis med melken.
-Hakk opp kjeksen og sjokoladen i biter, og bland det med mel og smeltet smør.
-Ha i halvparten av deigen i en rund form, og ha på 3/4 av kjeksblandingen. Ha resten av deigen over kjekstingen, og ha siste rest av kjeksblandingen på toppen av kaka.
- Kaka skal steikes på 175 grader nederst i ovnen i... ca. 45 - 60 minutter. Avkjøl, og ta den ut av formen når den er helt kald.

0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive