fredag
Lillesøsters bursdagskake.
3/04/2011 03:29:00 p.m. | Lagt inn av
Annika |
Rediger innlegg
Før kalte jeg meg selv bakemester harepus. Jeg husker spesielt en sommer da jeg bakte forskjellige greier hver eneste dag og mamma og pappa kom hjem fra jobb til sjokolademuffins, brød, rundstykker, kaker i forskjellige fasonger, focaccia (med ost og skinke, med bare ost og uten noenting), boller (skoleboller, hveteboller, skillingsboller) og andre herlige duppeditter som jeg serverte. Bakevarer er godt og det er sunt å kose seg, men alt med måte. Dessverre eksisterer ikke ordet "alt med måte" i et sultent, spiseforstyrret sinn når man baker til andre. "versegod, spis!" etterfulgt av to digre, brun/grønn/sennepsfargede øyne som stirret mens familiens munner ble fylt med mine bakekunstner. Spørsmålet "var det godt?" ble alltid stilt, mest for å få en bekreftelse. Ikke på bakevarene, men på at jeg var okei.
Nå baker jeg nesten ikke lengre. Rett og slett fordi jeg ikke har samme trangen til å omgi meg med mat og dufter på samme måte som før. Men, som sagt: lillesøster har jo bursdag i dag, så jeg bestemte meg i går for at jeg ville bake en bursdagskake. Ei skikkelig god, deilig og sukkerfylt sjokoladekake som smaker... fantastisk.
Nemlig... Chocolate fudge cake!
nå vet jeg at jeg har mange lesere som har samme problematikk som meg og som kanskje ikke akkurat kommer til å bake denne kaken (den er jo ikke akkurat veldig spiseforstyrrelses- vennlig) men jeg skal legge ut oppskriften allikevel. Kan jo alltids henne at noen har lyst til å prøve? Målet til syvende og sist er, i alle fall for min del, å bli helt frisk. Og når man er helt frisk skal man til og med kunne spise chocolate fuge cake uten å få fryktelig dårlig samvittighet. Håper jeg.
kaken skal egentlig se omtrent slik ut:
Nå baker jeg nesten ikke lengre. Rett og slett fordi jeg ikke har samme trangen til å omgi meg med mat og dufter på samme måte som før. Men, som sagt: lillesøster har jo bursdag i dag, så jeg bestemte meg i går for at jeg ville bake en bursdagskake. Ei skikkelig god, deilig og sukkerfylt sjokoladekake som smaker... fantastisk.
Nemlig... Chocolate fudge cake!
nå vet jeg at jeg har mange lesere som har samme problematikk som meg og som kanskje ikke akkurat kommer til å bake denne kaken (den er jo ikke akkurat veldig spiseforstyrrelses- vennlig) men jeg skal legge ut oppskriften allikevel. Kan jo alltids henne at noen har lyst til å prøve? Målet til syvende og sist er, i alle fall for min del, å bli helt frisk. Og når man er helt frisk skal man til og med kunne spise chocolate fuge cake uten å få fryktelig dårlig samvittighet. Håper jeg.
kaken skal egentlig se omtrent slik ut:
bildet er googlet
dessverre gikk ikke alt helt etter planen. Jeg gjorde noen feil med oppskriften, så kaken ble ikke akkurat sånn som den er på bildet. Jaja, da vet jeg det til en annen gang.
oppskriften er hentet fra det søte liv, min absolutte favorittside når det kommer til kakebaking.
Ingredienser:
7 dl sukker
3 store egg
150 g smør
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
4 dl lettrømme
3/4 melk
1.5 dl kakaopulver
2 ts vaniljeessens (det går an å bruke vaniljesukker...)
Fudge sjokoladekrem:
300 g kokesjokolade
2 dl lettrømme
9 dl melis
3 ss kaffelikør eller melk
slik gjør du:
smelt smøret i en kjele og avkjøl litt. Skill eggene og pisk sammen eggeplommene, sukker og halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av smøret. Bland det inn i røren. Rør deretter inn vaniljeessensen og rømmen (bruk stålvisp slik at røren blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel og bakepulver + ha det tørre i deigen sammen med melken. Pisk eggehvitene stive og vend det forsikt inn i deigen.
fordel deigen i tre runde kakeformer på ca 26 cm. stek på 175 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Grunnen til at man skal steke deigen i tre former, er fordi bunnen blir så myk at den kan falle fra hverandre hvis man deler den med kniv. Avkjøl bunnene helt i formene før du tar dem ut.
Slik lager du sjokoladekremen:
smelt sjokoladen i vannbad sammen med melk eller kaffelikør. Ta kjelen av ovnen og rør inn rømme. Til slutt tilsetter du melis. Fordel sjokoladekremene på kakebunnene (lag for lag) og ha til slutt et jevnt lag over hele kaken.
Etiketter:
oppskrifter,
sf
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Annika
Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.
Kontakt
annika_alexandersen @hotmail.com
Kategorier
Blog Archive
- juli (1)
- mars (2)
- februar (3)
- januar (9)
- desember (9)
- november (10)
- oktober (8)
- september (9)
- august (5)
- juli (20)
- juni (21)
- mai (38)
- april (31)
- mars (41)
- februar (34)
- januar (34)
- desember (59)
- november (61)
- oktober (37)
- september (24)
- august (23)
- juli (17)
- juni (21)
- mai (35)
- april (33)
- mars (21)
- februar (27)
- januar (37)
- desember (31)
- november (44)
- oktober (36)
- september (27)
- august (36)
- juli (35)
- juni (49)
- mai (40)
- april (56)
- mars (54)
- februar (49)
- januar (53)
- desember (56)
- november (48)
- oktober (36)
- september (57)
- august (32)
- juli (7)
- juni (27)
- mai (18)
3 kommentarer:
nom nom !! :D kos dere! :D
Jeg tror jeg blir nødt til å prøve den der, Annika :)
den ble veldig god!