mandag

Kjære demoner.







Kjære 
Mørkets Fyrste, Herr Angst, Elefantstemmen,
tvangstanker og andre mindre koselige demoner, fehoder  og monstre

i mange dager, uker og måneder har dere hengt over hodet mitt, presset skuldrene opp
under ørene og hvisket fine, trivelige ord i øret mitt. dere har kjeftet, smelt og fått meg til å gråte gang på gang. dere har klort og sparket og slått, selv om jeg alt har vært knust og sengeliggende. Hva skjedde med moralen, med etikken og med ordtaket: "du skal ikke sparke en som alt ligger nede?" Enkelte gikk vissnok glipp av den undervisningsbiten i løpet av grunnskolen, en såpass elementær ting som alle burde ha med seg. Etikk og moral er viktig. Det samme er sympati og empati.

uansett.
dere lurer meg kanskje meste parten av tiden og dere holder meg i en jernhånd, et grep som er vanskelig å slippe fri fra. det er ikke uten grunn at jeg har gjemt meg bort, avlyst avtaler og har store problemer med å ta beslutninger, møte mennesker jeg ikke har sett på lenge og så videre. 

"takk" for at dere alltid forteller meg hva jeg kan gjøre og hva jeg ikke kan, takk for at jeg aldri er god nok eller flink nok eller pen nok eller bra nok. Takk for at dere har ruinert mange dager, og tusen tusen hjertelig takk for at dere kom inn i livet mitt og gjorde plass til dere- helt på egenhånd og uten min tillatelse. TAKK SKAL DERE FAEN MEG HA.
unnskyld språket.

men. i dag har jeg styringa. om jeg gruer meg? Å ja. Og det er deres feil.
men det spiller ingen rolle. for jeg reiser, jeg reiser selv om jeg innbiller meg at det ikke er plass til meg på flyet, jeg reiser selv om dere sitter på skuldrene mine og klemmer denne hånden rundt halsen. Jeg reiser til Oslo, jeg reiser til Fredrikstad og jeg drar til Capio, til huset med det rare i.

Jeg har ikke bestilt billett til dere. 

Ha det fint.
Ha et bra liv.
Måtte vi aldri sees igjen!



 

1 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Annika,FÅ DET UT!

Håper det går bra i Fredrikstad :)

<3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive