søndag

Juleverksted, pakking og mat.

en haug med mel (slengt hit og dit for anledningen),
og pepperkakebaking. Annika og to fantastiske mennesker.

Natt til i går ble jeg liggende i tre timer med øynene igjen før jeg sovnet. Det finnes få ting som er mer irriterende enn det - og spesielt når man egentlig ikke ser vitsen i å bare bli liggende sammenkrøllet i fosterstilling mens man febrilsk prøver å sove. Det som frister mest i slike situasjoner er å stå opp, begynne med rydding og vasking, skrive videre på de hundre julekortene jeg har planer om å ha ferdig til den 16.desember og pakke sakene mine til den siste og endelige reisen til huset i Åsebråtveien. "Om nettene skal man ligge i senga og slappe av selv om man ikke får sove. Kroppen har behov for hvile," sier behandleren min hver eneste gang jeg gnåler om søvnmangel. Jeg har en merkelig greie med å få dårlig samvittighet hvis jeg ikke gjør som hun sier. Siden jeg er avhengig av å ha sovemedisiner basert på naturlige stoffer liggende, stappet jeg i meg noen slike uten å få noen effekt. Disse pillene skal virke beroligende, så jeg slapp i alle fall unna den uendelige tankestrømmen som har en tendens til å dukke opp om nettene. Fryktelig irriterende.
Gårdagen ble likevel ikke så forferdelig som jeg hadde fryktet. På dager der jeg ikke har sovet noe blir jeg ofte det jeg kaller "høy" og selv om bivirkningene som regel er en periode som ikke er så fryktelig bra, hjelper det der og da. I går passet det i grunnen veldig fint - det gjorde slik at jeg kom meg helskinnet igjennom fem timer i byen med ei bøsse i hånden og sure mennesker som tok lange omveier for å unnslippe "Hei. Har du lyst til å støtte ISA - aksjonen 2009?" Siden det florerte av diverse andre innsamlingsaksjoner samtidig, ble det ikke så mye penger som vi hadde håpet på. Jaja, vi gjorde i alle fall et godt forsøk.
Siren og Anne.
På kvelden organiserte jeg og noen andre et juleverksted. Det er alltid trivelig å samle de fleste elevene til sosiale sammenkomster som ikke innebærer å glo på en stor skjerm med en eller annen film. Pepperkakebaking, julekort, maling av julehjerter og julekuler, laging av julelenke og andre ting. Det er få ting som er så godt som duften av pepperkaker og jeg... smakte både på deigen og på ei pepperkake. Selv om det ikke er så veldig mye, er det i alle fall NOE. Jeg måtte riktig nok bite i det sure eplet og overleve den vanlige dårlige samvittigheten - men jeg spiste og jeg overlevde den. Heldigvis har jeg kommet så langt at den ekle følelsen av å ese ut av ingenting forsvinner etter en liten stund. "Friske mennesker blir ikke tykke av å spise gode ting, så hvorfor i alle dager skal jeg liksom bli det av å gjøre det samme? Det er ikke mulig." Hadde det vært sånn, ville hele jordens befolkning vært enorme og sånn er det ikke. For meg gir det en trygghet. Akkurat på samme måte som det hjelper å fokusere på at folk flest koser seg med godteri og snacks inne i mellom måltider, på dager der jeg glor på andres matporsjoner og innbiller meg at jeg alltid tar mer enn alle andre. Det er en spiseforstyrret tanke og når jeg klarer å se det, er det nok et stort skritt. Jeg er fortsatt ikke så flink til å gjøre som andre når det kommer til godterispising men jeg lever i håpet med at jeg vil komme dit så snart som mulig. Jeg gleder meg til det.
Men! Jeg er ganske stolt over den sjokoladekalenderen jeg kjøpte på Nille før 1.desember. I år hadde jeg nemlig bestemt meg for at jeg skulle ha en slik og i tillegg åpne hver eneste luke, til tross for den sjokoladen som ikke er så veldig god. Jeg klarer det.
Søndag og det evinnelige helge - prosjektet når det kommer til mat. Så langt har det gått bra.
Siden de fleste kjøpesentrene her i byen har begynt med søndagsåpent skal jeg ta nok en tur til Åsane storsenter. Selv om økonomien begynner å bli forferdelig, er det mange ting som skal gjøres før jul. I dag er det prosjekt "finne julekjole" som står på planen.
Ellers er det pakking, ordning og fiksing til morgendagen. Jeg må forlate skolen rundt 0600 i morgen tidlig og det aner meg at det kommer til å bli en veldig slitsom dag. Tirsdag er det eksaminering på Capio og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå. Egentlig tror jeg at jeg har vært ganske flink de tolv dagene jeg har vært her selv om ting ikke har vært så veldig enkelt.
pepperkakebaking.

julekortlaging











0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive