tirsdag
Grove pitabrød,
5/12/2009 04:39:00 p.m. | Lagt inn av
Annika |
Rediger innlegg
Greit, disse er litt rare, men veldig gode - i alle fall som brød til en fiskeburger, eller med brunost og sånt. Er ganske sikker på at deigen kan brukes til å forme vanlige rundstykker også.
Oppskriften er hentet på dinmat.no
Dette trenger du:
5 dl vann
5 dl vann
50 g Fersk gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
2 ss Linser, tørkede (kan sløyfes)
3 dl Sammalt hvete grov
2 dl Havremel
7 dl Hvetemel
man kan selvfølgelig bytte ut hvetemelet med speltmel, og variere om man vil ha litt havregryn eller rugmel eller annet. Det gjorde jeg - for vi hadde ikke alle ingrediensene, men det fungerte veldig bra.
Og slik gjør du:
1. Rør ut gjæren i lunket vann (omentrent 37 grader) i en bakebolle, og tilsett salt, olje og melet. Bland til en smidig deig.
2. La deigen forheve i 30 - 42 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor. Hvis man vil ha litt fortgang i hevingen, kan man sette bakebollen på en rist over varmt vann.
3. Del deigen i emner, avhengig av hvor mange brød du vil ha, og legg dem på bakebrett. Pensle med vann.
4. Kjevle dem slik at de blir ganske flate og stek dem midt i ovnen på 225 grader i ca. 5 - 7 minutter.
Avkjøl på rist.
Etiketter:
oppskrifter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Annika
Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.
Kontakt
annika_alexandersen @hotmail.com
Kategorier
Blog Archive
- juli (1)
- mars (2)
- februar (3)
- januar (9)
- desember (9)
- november (10)
- oktober (8)
- september (9)
- august (5)
- juli (20)
- juni (21)
- mai (38)
- april (31)
- mars (41)
- februar (34)
- januar (34)
- desember (59)
- november (61)
- oktober (37)
- september (24)
- august (23)
- juli (17)
- juni (21)
- mai (35)
- april (33)
- mars (21)
- februar (27)
- januar (37)
- desember (31)
- november (44)
- oktober (36)
- september (27)
- august (36)
- juli (35)
- juni (49)
- mai (40)
- april (56)
- mars (54)
- februar (49)
- januar (53)
- desember (56)
- november (48)
- oktober (36)
- september (57)
- august (32)
- juli (7)
- juni (27)
- mai (18)
2 kommentarer:
hørtes gode ut, må prøve endag
Takk for oppskriften :)