tirsdag

Grove pitabrød,

Greit, disse er litt rare, men veldig gode - i alle fall som brød til en fiskeburger, eller med brunost og sånt. Er ganske sikker på at deigen kan brukes til å forme vanlige rundstykker også.

Oppskriften er hentet på dinmat.no

Dette trenger du:


5 dl vann
50 g Fersk gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
2 ss Linser, tørkede (kan sløyfes)
3 dl Sammalt hvete grov
2 dl Havremel
7 dl Hvetemel


man kan selvfølgelig bytte ut hvetemelet med speltmel, og variere om man vil ha litt havregryn eller rugmel eller annet. Det gjorde jeg - for vi hadde ikke alle ingrediensene, men det fungerte veldig bra.

Og slik gjør du:

1. Rør ut gjæren i lunket vann (omentrent 37 grader) i en bakebolle, og tilsett salt, olje og melet. Bland til en smidig deig.
2. La deigen forheve i 30 - 42 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor. Hvis man vil ha litt fortgang i hevingen, kan man sette bakebollen på en rist over varmt vann.
3. Del deigen i emner, avhengig av hvor mange brød du vil ha, og legg dem på bakebrett. Pensle med vann.
4. Kjevle dem slik at de blir ganske flate og stek dem midt i ovnen på 225 grader i ca. 5 - 7 minutter.

Avkjøl på rist.



2 kommentarer:

Swampoline sa...

hørtes gode ut, må prøve endag

Stina h. sa...

Takk for oppskriften :)

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive