fredag

Nattlig brøytebilfest.

Det er fredags morgen og heldig som jeg er, har jeg vært våken stort sett hele natten. Det har nemmelig blitt vinter her, igjen, og snøen har falt uten opphold de to - tre siste dagene. Som jeg har sagt tidligere: Fredikstad er et morsomt sted, og jeg kan ikke la være å bli fascinert over de litt spesielle tingene som de har her; som for eksempel det der med at de spiser knekkebrødet med hullene opp og det merkverdige ordforrådet deres.

Her i Fredrikstad er de ikke vant til at det er vinter. De er ikke vant til store mengder snø over en kortere periode, så de som organiserer kommunens økonomi, har dessverre ikke satt "snøbrøyting" som en ting de mener det er nødvendig å bruke mye penger på. Men så er det sånn at det ikke har snødd så mye her siden 1980 og etellerannet, og de har for lenge siden brukt opp de fire dagene som er satt av til snørydding og snømåking. Fire dager. Det er ikke store greiene.

Vel. Det ble det selvfølgelig en ordning på i natt: budsjett og økonomi menneskene har tydeligvis bestemt seg for å sprenge budsjettet likevel, og brøytebilmennene har hatt brøytebilfest utenfor soveromsvinduet mitt siden klokken 0400 i natt. Lucky me.

Nå skal jeg snart karre meg opp fra senga, traske inn i dusjen og gjøre et forsøk på å se okei ut. Det er ikke lenge igjen før det er påan igjen med frokost og Fresubin, og jeg skal gå fredagen i møte med godt mot og en fin dose selvironi. Deretter skal jeg drukne tankekaoset i puslespillet som virkelig begynner å ta form, for jeg har kommet frem til at pusling virkelig er givende tidsfordriv, og hvis jeg ikke får meg noen utdannelse, neinei, da kan jeg uansett bruke tiden min på puslesaker.

2 kommentarer:

Mari sa...

Jeg spiste knekkebrødet mitt opp ned i dag, fordi jeg tenkte på deg: )

Caroline sa...

Tro meg, har aldri sett så mye snø i Østfold en gang jeg =p
Og lei er jeg å ;D
Bra instilling på morgenen vennen ;)
Klem <3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive