fredag

Derfor er desember ok.

Det er ikke noen hemmelighet at jeg (spesielt de siste 18 årene av mitt liv) ikke har vært noen enorm julefanat. Grunnene til det er ganske mange - og jeg har aldri kunne forstått hvorfor det forventes at man skal være så innmari glad igjennom hele desember. Det er som om hele verden går inn i en lykkerus, bare fordi det er noen julelys her og noen julelys der, og overveldende gneldrende musikk over alt. Ja, jeg synes allerede jeg hører "Jingle bells" gnåle langt inne i hjernebarken.

Vel. Til tross for dette må jeg innrømme at jeg faktisk har begynt å se fram til desember. Det er nesten sånn at jeg gleder meg litt, og etter atten år, begynner det kanskje å bli på tide. Eller hva?

Ting som er bra med desember og jul:

Pynt. Ja, julepynt er ganske koselig. Hele huset får en makeover, og det er rent nesten hele tiden. Jeg har store planer om å pynte i hybelen min allerede neste helg.

Gaver. Ikke å få dem (selv om det også er fint), men å gi! Jeg elsker å gi gaver, og det er nok en unnskyldning for å holde på med kreative duppeditter hele tiden, som i tillegg kan gjøre nytte for seg.

Shopping, klær og pynting av utseendet. Desember er en sånn der måned der man har lov til å sette av tid til å traske i butikker, og selv om det er et pæs, er det morsomt når man finner noe man virkelig har lyst på. Jeg ELSKER klær.

Fridager. Ferie trenger ikke alltid å være så morsomt, men det er godt med noen dager fri der man slipper unna haugevis med innleveringer og prøver, og kan gjøre et forsøk på å bare gjøre de tingene man selv har mest lyst til.

Julefilmer og barnetv. Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen, Jul i Blåfjell og haugevis med feel - good filmer på kino.

Familie og venner. Jeg holder på å bli familiemenneske igjen, og jeg gleder meg til å være sammen med mamma, pappa, Peter og Sandra i noen dager. Jeg setter virkelig pris på dem, og alt de gjør for meg. Og dessuten blir det HERLIG å være i Tromsø mens vennene mine også har fri, sånn at vi kan gjøre ting sammen.

Ullpledd, sofa og gode tv serier. Mens man ser på snøen som faller utenfor, og man vet at man absolutt ikke trenger å flytte på seg med det første.

Baking. Jula er nok ei unnskyldning til at jeg kan få drive med noe av det jeg liker aller best: bake. Lage mat. Og ingen kommer til å stille noen spørsmålstegn med at jeg står på kjøkkenet fra jeg står opp, til jeg går å legger meg igjen på kvelden.

I tillegg har Dagrunn, Gunn - Iren og jeg MASSE planer for desember. Så ja, jeg gleder meg litt.

0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive