søndag

Plass på Capio?

Jeg fikk et spørsmål i går om hvordan jeg fikk plass på Capio, og siden det sikkert er flere som lurer på hvordan det lot seg gjøre pga. det nesten er umulig å få de forskjellige helseforetakene til å dekke det, tenkte jeg at jeg skal forklare litt om hvordan det fungerer.

Flere har trodd at man må være omentrent dødssyk for å få plass her, men sånn er det ikke. Det er litt begrenset på hvor dårlig man kan være for å komme hit, for Capio er ikke et somatisk sykehus. Det er ingen regler som sier at man må være blandt de sykeste for å få plass her - det holder at man er såpass syk at det ødelegger livskvaliteten, noe som en spiseforstyrrelse som regel alltid gjør. Siden Capio er et frivillig tilbud og ikke en psykiatrisk institusjon, kan de heller ikke ta i mot pasienter som vil egenskade.
En dose motivasjon og ønske om å bli frisk evnt. bedre holder. Og så er det sånn som det ofte er på andre steder, modum f.eks: hvis man ikke følger programmet, må man dra hjem.

Joda, dette fortalte ikke så mye om hvordan jeg fikk plass her, men likevel.
November 2008 ble jeg henvist til Bodø, enheten for mennesker over atten år, i Helse Nord. NPS i Bodø har ikke mer enn 4 døgnplassser, noe som ikke dekker behovet for behandling. Nå bygger de opp enheten, utvider med totalt 12 plasser - men da jeg ble henvist til NPS, var ikke kapasitet eller plass til meg. Så, løsningen ble å sende meg hit, noe jeg er fornøyd med.

Det er dessverre ikke alle helseforetakene som gir støtte eller dekker utgiftene for behandling her, noe jeg synes er idiotisk. Det er nok plasser her i massevis, og hvis man virkelig vil til Capio, går det an å søke til det eventuelle helseforetaket. Det er i alle fall verdt et forsøk.

9 kommentarer:

Vibeke sa...

TUSEN TAKK for svar. Jeg søker på nytt nå. til både modum og capio. I oslo er det veldig opp og ned om du får betalingsgaranti eller ikke. noen bydeler er vanvittig gniene på pengene.. Du må ha lykke til på veien til å bli frisk! :)
Hilsen Vibeke

Merete sa...

Bra innlegg, sikkert mange som trenger å vite litt mer om hvordan det foregår =)

Caroline sa...

Hørtes ikke ut som det er lett og komme inn =/
Hvor mye penger er det snakk om?
Må du betale noe selv?
Klem <3

Vibeke sa...

Ikke lett å komme inn nei.. har meldt flytting fra bydelen jeg bor i. De avviste meg og sa jeg ikke hadde rett på behandling.. prøver på nytt i ny bydel nå. Det koster visst et par humdretusen i mnd for behandling på capio og modum... I med at jeg ikke har noe offentlig behandling må jeg bare bruke det private, men håper på bedre resultat på neste søknad.:)
klem Vibeke

Stina h. sa...

Så bra at du fikk plass der Annika!

Noen ganger er det en fordel og komme seg bort fra hjemstedet for å få behandling, derfor er det dumt at ikke dette er like lett til tider.

Stå på videre :)

Heltinne sa...

Så bra :)
Men fikk du dekket flyreisene ifm permisjon og sånn også?

Ingrid sa...

Krysser virkelig fingrene for å få Capio under fritt sykehusvalg. Slik systemet er i dag blir det jo tilfeldig om man får komme dit eller ikke. Og hvis Capio ikke får nok pasienter kan vi jo risikere at tilbudet blir borte!?

Vibeke: jeg er også i en søknadsprosess til modum. Vil gjerne ha kontakt med deg hvis du er interessert?

M sa...

Jeg ble søkt inn til capio to ganger. Den første gangen var jeg for somatisk dårlig at jeg måtte på vanlig sykehus istedenfor og den andre gangen var jeg der til samtale, men da de fortalte meg om mengden mat man måtte spise og hvor mye jeg ble nødt til å gå opp i vekt fikk jeg panikk og fortalte dem at jeg kom til å NEKTE å følge programmet. Det angrer jeg skikkelig på nå for jeg tror jeg kunne hatt det mye bedre i dag om jeg hadde kommet meg dit. Det høres jo ut som et utrolig bra tilbud.

Vibeke sa...

Elise: Må bare kontakte meg. :)Heter Eckhoff til etternavn og er på Facebook.:) Bare legg meg til. Hadde vært hyggelig det.:)

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive