mandag

To fluer i en smekk.


*
Annika har tatt på seg det lilla forkleet sitt, og er fordypet i middagslagingen. Middagslagingen har fått høy prioritet etterhvert, og hun har disse tankene om at det er vel sånn det blir når man blir voksen og stifter familie. Middagen blir et slags samlingspunkt hver dag, der man kan møtes, snakke sammen om dagen som har gått og kanskje legge planer for kvelden. I dag lager Annika fisk, for fiskeretter er og blir en selvskreven mandagsmiddag. I det hun står i dyp konsentrasjon over noen dessertskåler, kommer hennes åtte år gamle sønn inn på kjøkkenet.
"Hei, mamma," sier han, tusler over gulvet og stiller seg ved siden av henne.
"Hei, vennen," svarer hun.
"Hva gjør du?" spør sønnen nyskjerrig, mens han strekker hals for å se bedre.
"Jeg lager dessert."
"Å. Så det er fisk i dag, ja. Hva lager du?"
"Min spesialitet. Smeltet iskrem med karamellsaus, klementinbåter, og gratinert med salte tårer. Pluss en dæsj nesepuss på toppen. Det du er så glad i, vet du."

*

Det er mandag i dag. Mandager er ikke fine dager, og denne er ingen unntak, for i dag er det både dommedag og suppedag. Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan ha fått det for seg at det vil være genialt å legge alt det verste på den samme dagen. Vel. For alt jeg vet, kan det jo kanskje komme nok en suppedag etterfulgt av en dose iskrem i løpet av uka. Dette er stedet for mindre behagelige overraskelser.

Jeg tror jeg har brukt en hel dopapirrull for å tørke vekk mascaraflekkene på kinnene, og det å skulle slappe av er umulig. For øyeblikket frister det å grave seg ned under dyna, og sove i noen år fremover. For ja, egentlig er jeg ganske så trett. Jeg sov elendig i natt, og våknet første gang klokken 0200, for så å våkne ca. 1 gang hver time, før det var tid for å stå opp.

Det er fortsatt snø, og jeg ler meg ihjel av nyhetene som flimrer over tvskjermen. "Kaos i østfold pga snøfall". Mennesker som ikke bor i nord, blir hysteriske av snø og lager oppstyr bare fordi det har kommet et tre cm hvitt lag på bakken i løpet av en natt. Jeg skal love dere at det var kaotiske tilstander ute på veien da vi dro ut i morges for å ta blodprøver.

I morgen kommer pappa, og M har tatt med seg Mamma Mia! på jobb som jeg kan se hvis jeg har lyst. Hun kom forresten inn på rommet mitt nettopp, for å minne meg på at det er viktig å gå videre, og at vi alle trenger og øve oss på å slurpe i oss tåregratinert iskremsuppe. For min del kunne denne dagen vært over.

3 kommentarer:

A m e l i a sa...

Mamma mia er sååå fin <3
Håper dagen din blir litt bedre etterhvert !

mia sa...

Jeg håper for din skyld at dommedagen går fort. Det føles jævelig, men det er den eneste utveien om du noen gang skal kunne hilse på friheten. Du er tapper og sterk, Annika. Ikke gi opp <3 <3

Caroline sa...

Gled deg til mamma mia, den er så fin!!!<3
Hold ut, du er tapper <3

Related Posts with Thumbnails

Annika

Skriverier: Mai 2008 - mars 2012.


Kontakt

annika_alexandersen @hotmail.com



Bloglovin'

Follow La vita e bella
Follow La vita e bella

Blog Archive